joi, 28 noiembrie 2013

F.C Botosani alaturi de NicuPartida FC Botoşani – Concordia Chiajna care se va disputa duminică, de la 14:00, pe Stadionul Municipal, nu are o semnificaţie deosebită doar pentru antrenorul principal al gazdelor, care s-ar putea afla pentru ultima oară pe banca tehnică. Meciul este unul important şi pentru Vasile Nicolae Pavîl, tânărul de 20 de ani depistat în octombrie cu neurinom acustic-vestibular.
Aflând de drama băiatului, Valeriu Bordeanu, antrenorul secund al FC Botoşani, a avut iniţiativa ca la partida din etapa a XVI – a să se organizeze o strângere de fonduri asemănătoare celor derulate în returul promovării.

„Este un copil care are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală, suferă de o boală foarte grea. Eu vă rog cât puteţi să mediatizaţi acest caz pentru a-l ajuta. Vom face nişte demersuri duminică la meci pentru a se strânge nişte bani. Nu ştiu cât vom valeriu bordeanu vlad placinta fc botosani acoperi, dar poate se va găsi cineva care va reuşi să-l ajute”,a afirmat Valeriu Bordeanu. 

Cursă contracronometru: banii sau viaţa

Pentru Nicu Pavîl, aşa cum îl ştie mai toată lumea, fiecare zi în care vede lumina lumii este un meci, însă unul al vieţii. La el partida nu durează 90 de minute, ci în jur de vreo două-trei luni... Cam acesta este termenul până la care trebuie să strângă banii pentru operaţie. 

„Nicu, pe data de 15 octombrie, în urma unui control RMN, a aflat că are neurinom acustic-vestibular stâng. În termenii noştri populari, ca să înţeleagă oamenii, e tumoare pe creier, care este foarte gravă, îi poate afecta auzul şi îi poate chiar pune în pericol şi viaţa”, a afirmatVlad Plăcintă, preşedinte Asociaţia „Salvează o Inimă”. 

ONG-ul are mai multe acţiuni umanitare la activ, însă aceasta este prima derulată la un eveniment sportiv. Preşedintele asociaţiei a menţionat că suma necesară strict pentru operaţie, fără transport şi cazare, se ridică la 40.600 de euro, din care până acum s-a strâns doar ceva peste 10.000 de euro. Iar în februarie Nicu Pavîl trebuie să ajungă la spitalul din Hanovra pentru operaţie.

"N-am ce să fac. Mi-am luat această lovitură şi o duc până la capăt. Dumnezeu e mare"

„Sunt optimist, întotdeauna am fost optimist, nu cad niciodată, merg cât se poate înainte. N-am ce să fac. Mi-am luat această lovitură şi o duc până la capăt. Dumnezeu e mare, vreau să îi mulţumesc în primul rând Lui deoarece fără ajutorul Lui în viaţă nu nicu pavil putem face nimic. Vreau să mulţumesc clubului deoarece este alături de mine şi mă ajută în acest caz. Este o bucurie foarte mare pentru mine deoarece s-a strâns o sumă foarte mică de bani, până la 40.000 de euro mai este mult. Cum a spus şi dl care mă ajută cu asociaţia, am termen până în februarie. Cu cât este mai rapid, cu atât este mai bine. Nu îmi este frică de operaţie, merg cu inima deschisă, mi-i frică de aceşti bani pentru că se strâng greu”, a afirmat Nicu Pavîl.

El a ajuns la soluţia unei operaţii în Germania deoarece acolo medicii i-au spus că în proporţie de 10% ar putea rămâne cu sechele. Procentele din România sunt cu totul altele. Cu fiecare zi care trece situaţia sa se agravează.

„Ameţeli, căderi din picioare, vedere în ceaţă, pierderi de memorie, dezechilibru. Acum sunt bine, acum pot să cad jos din picioare. Nu am voie să fac efort. Am primit întrebări «de ce nu munceşti? Tu ce faci ca să strângi banii?» Şi am zis că mă zbat cât pot, că, dacă aş putea să muncesc, aş munci, dar nu am voie”, a relatat Nicu Pavîl.

Un meci pentru o viaţă

Atât el cât şi Vlad Plăcintă au ţinut să mulţumească clubului pentru implicare.

„Noi am fost tot timpul alături şi eu personal”, a spus Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani,despre implicarea în astfel de evenimente. El, Vali Bordeanu, Vlad Plăcintă, dar mai ales Nicu Pavîl îi aşteaptă duminică pe suporteri, de Ziua Naţională a României, să dea dovadă de solidaritate şi, în timp ce îi ajută pe roş-alb-albaştri la meciul cu Chiajna, să îl ajute şi peVasile Nicolae Pavîl în meciul... vieţii. (S.B.)

CITEŞTE ŞI:

 Drama muzicantului de 20 de ani: Rezultatele analizelor au fost sfâşietoare

Cei care vor să îl ajute pot face şi donaţii în conturile deschise pe numele Pavil Vasile Nicolae:

BCR :

RON : RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.

DE UNDE DAŢI UN BĂNUŢ DUMNEZEU SĂ VĂ DEA ÎNZECIT

Numerele de contact sunt:

0751563609 -mama(Rodica);

0755837153- tata (Nicu).

Detalii pe:

nicupavil.blogspot.ro/

marți, 26 noiembrie 2013

Site-ul de credinta Resurse Crestine alaturi de NicuNicu Pavîl, un tânăr sensibil şi energic, ambiţios în sensul bun al cuvântului și plin de viaţă, a absolvit Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, secția de muzică, în vara acestui an.
Dumnezeu l-a socotit însă vrednic să pună o cruce grea pe umerii săi. Tânărul a fost diagnosticat, în luna octombrie a acestui an, cu neurinom acustico-vestibular stâng, o tumoră cerebrală benignă, care „se dezvoltă adiacent față de creier, pe o porțiune a nervului cranian opt, care merge de la creier la urechea internă” și care duce la pierderea auzului.
O intervenție chirurgicală în Germania este soluția ce se impune în cazul său. Dar costul ei depășește cu mult posibilitățile financiare ale părinților. De aceea, Nicu Pavîl are nevoie de ajutorul nostru.
Când Dumnezeu hotărăște să intervină astfel în viața unui om la doar nouăsprezece ani, desigur că are un plan de mântuire cu el și nu numai cu el. Partea lui este să-și ducă crucea cu demnitate; partea noastră este lucrarea unui prețios talant: acela al bunului samarinean.
Fiecare dintre noi poate fi, în felul său și pe cât îi ajută Dumnezeu, un bun samarinean sau aproapele celui căzut în necaz, făcând milă cu el și dându-i ajutorul de care are nevoie.
Toți cei care vor să îi întindă o mână de ajutor lui Nicu Pavîl o pot face în următoarele conturi, deschise pe numele Nicolae Vasile Pavîl, la BCR:

RO09RNCB0312126445850001 (RON)
RO79RNCB0312126445850002 (EURO)


Mai multe informații pot fi obținute pe blogul lui sau la numerele de telefon: 0751-563-609 (Rodica, mama lui Nicu) și 0755-837-153 (Nicu, tatăl tânărului).

Împreună, putem ajuta un muzician în devenire să nu își piardă auzul!


sursa: Resurse Crestine

duminică, 24 noiembrie 2013

Zeci de tineri alaturi de Nicu

Campaniei umanitare"Alaturi de Nicu" s-au alaturat zeci de tineri din toata tara facand fiecare o poza care a postat-o pe pagina lor de Facebook cu indemnul:" Sa-l ajutam pe Nicu".


marți, 19 noiembrie 2013

Invitatie la Ortodoxie alaturi de Nicu


Nicu Pavil – un tânăr sensibil şi energic, ambiţios în sensul bun al cuvântului, plin de viaţă, cum e şi firesc, la cei doar nouăsprezece ani ai săi.
În vara acestui an, a absolvit Liceul de Artă “Ştefan Luchian” din Botoşani, secţia de muzică.
Dumnezeu l-a socotit însă vrednic să pună o cruce grea pe umerii săi.
Tânărul a fost diagnosticat de curând, în luna octombrie a acestui an, cu neurinom acustico-vestibular stâng, o tumoră cerebrală benignă, care “se dezvoltă adiacent faţă de creier, pe o porţiune a nervului cranian opt, care merge de la creier la urechea internă[1] şi care duce la pierderea auzului. O intervenţie chirurgicală în Germania este soluţia ce se impune în cazul său. Dar costul acesteia depăşeşte cu mult posibilităţile financiare ale părinţilor lui, de aceea, Nicu Pavil are nevoie de ajutorul nostru.
Când Dumnezeu hotărăşte să intervină astfel în viaţa unui om la doar nouăsprezece ani, desigur că are un plan de mântuire cu el şi nu numai cu el. Partea lui este să-şi ducă crucea cu demnitate; partea noastră este lucrarea unui preţios talant: acela al bunului samarinean. Fiecare dintre noi poate fi, în felul său şi pe cât îi ajută lui Dumnezeu, un bun samarinean sau aproapele celui căzut în necaz, făcând milă cu el şi dându-i ajutorul de care are nevoie.
Pe blogul său, puteţi ala amănunte despre situaţia sa şi felul în care puteţi ajuta unui muzician în devenire să nu îşi piardă auzul.

duminică, 17 noiembrie 2013

Jurnalul National alaturi de Nicu

Absolvent al liceului de artă, diagnosticat cu tumoare pe creier, are nevoie de 50.000 euro pentru operaţie
Abia a trecut o lună de când tânărului despre care scriem astăzi i s-a pus un diagnostic năucitor: Neurinom acustico-vestibular stâng, o tumoare situată între centrul auzului şi creierul mic, care-i va afecta definitiv capacitatea de a percepe sunetele lumii. Durerea botoşăneanului Vasile Nicolae Pavil, în vârstă de 20 ani, este cu atât mai mare cu cât dragostea lui dintotdeauna este muzica. Pentru muzică s-a pregătit, absolvind, chiar în această vară, cursurile Liceului de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani. Imaginaţi-vă această dramă: să înveţi o viaţă întreagă ca să serveşti arta, să-ţi doreşti să fii muzician, să performezi şi, într-o zi, să ţi se spună că s-ar putea să îţi pierzi auzul. Definitiv. E ca şi cum pictorului i-ai lua vederea, actorului – glasul. E ca şi cum unui bucătar i-ar pieri simţul gustului şi nu va şti niciodată ce savoare au mâncărurile lui...

„Rezultatele analizelor au fost sfâşietoare”
Pe 13 octombrie, dimineaţa, Nicu (aşa cum îi spun cei din familie, colegii, prietenii) şi-a pierdut cunoştinţa. Părinţii au crezut că este o simplă cădere de calciu, mai ales că şi-a revenit repede, însă o cumplită durere îi prinsese capul ca într-o menghine. Nu-şi mai simţea obrazul drept. Medicii au decis să-l interneze, pentru analize. Iar diagnosticul a căzut scurt, ca o ghilotină, în dimineaţa zilei de 15 octombrie. „Atunci totul parcă a căzut peste mine. Viaţa mea şi-a schimbat traiectoria. Când mi-a fost anunţat diagnosticul n-am putut decât să mă cert singur: «Oare mama şi tata mai aveau nevoie de încă o problemă? Nu le ajunge boala surioarei tale?»”. Bianca, sora în vârstă de 8 ani a lui Nicu Pavil, face şcoala la Târgu Frumos, unde este un centru educaţional special pentru nevăzători, fiind diagnosticată cu dezlipire de retină. Fratele mai mare a fost întotdeauna „raza ei de lumină”, iar vestea că el are un diagnostic atât de complicat nici nu trebuia să ajungă măcar până la ea!...
„M-am întristat şi mai tare când am aflat că singura clinică unde putea fi făcută intervenţia chirurgicală este în Germania, la Hanovra, şi că va costa foarte mult, aproximativ 45.000 de euro”, spune el. 
La puţină vreme după diagnosticul pus la Botoşani, tânărul a reuşit să ajungă la Hanovra, pentru alte analize. S-a confirmat diagnosticul iniţial. I s-a înmânat şi devizul, care s-a dovedit a fi chiar mai mare decât i se spusese în ţară. Costurile totale ar ajunge la 50.000 de euro. O sumă imposibil de plătit de familia lui, care oricum are o mulţime de cheltuieli şi de datorii acumulate pentru terapia micuţei Bianca...
Este adevărat, acolo, la Botoşani, mulţi prieteni i-au întins o mână de ajutor. Asociaţia „Salvează o Inimă” i-a fost alături încă de la început. „Viaţa nu este uşoară. Uneori îţi joacă fetse şi cu greu poţi face singur faţă încercărilor la care te supune. Pentru Nicolae Vasile Pavil, diagnosticul de Neurinom acustico-ventricular stâng, numit şi Schwannom, este o astfel de încercare, însă curajul, oricât de mare, nu poate ţine loc de tratament. Pentru el, orice ajutor face diferenţa între sănătate şi suferinţă”, spunea preşedintele ONG-ului, dl Vlad Plăcintă. Au fost deja organizate câteva mici evenimente caritabile, care au folosit, iată, pentru primul drum la Hanovra al lui Nicu Pavil. Dar acesta este doar un început.
Scriam că Nicu Pavil şi-a dăruit viaţa muzicii. A studiat la Liceul de Artă la un instrument de suflat, tuba, pe care îl stăpâneşte excelent. Visa să aibă o carieră într-o orchestră... Îi place jazzul. Îi place muzica de fanfară. Îi place folclorul botoşănean. Este – aşa cum spune singur despre el – „o fire energică şi distractivă”... Tonusul său pozitiv, dragostea de viaţă şi imensa iubire pentru oameni şi pentru muzică speră el că-i vor ajuta să treacă şi peste această cumplită încercare din viaţa lui. Şi că, într-o zi, şi datorită dv., firul muzical al vieţii lui se va reînnoda.

Pentru donaţii
Toţi cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor lui Nicu Pavil pot face donaţii în următoarele conturi, deschise pe numele Nicolae Vasile Pavil la BCR: pentru lei - RO09RNCB0312126445850001, pentru euro - RO79RNCB0312126445850002. Mai multe informatţii pot fi obţinute la numerele de telefon 0751563609 (Rodica, mama lui Nicu) şi 0755837153 (Nicu, tatăl tânărului). 
sursa:Jurnalul National

vineri, 15 noiembrie 2013

Antena 1 alaturi de Nicu
Vorbim acum despre drama cumplită a unei familii. La 19 ani, un băiat din Botoşani a primit verdictul unei tumori pe creier. I-a ascuns adevărul surioarei mai mici. Fetiţa, care suferă de dezlipire de retină de la 8 luni, vede în fratele ei o rază de lumină în viaţă.

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Imparte.ro alaturi de Nicu


Nicu Pavil este un tanar de doar 20 de ani care a fost diagnosticat in acest an cu neurinom acustico-vestibular sau schwanom vestibular, o afectiune potential debilitanta localizata la nivelul creierului. Pentru a se vindeca, baiatul are nevoie de o interventie chirurgicala in Germania ale carei costuri se ridica la suma de 30.000 euro.

Nicolae Vasile Pavil a fost un tanar ca oricare Nicu Pavilaltul pana in dimineata zilei de 13 octombrie, cand si-a pierdut cunostinta si a fost dus de urgenta la spital. In urma analizelor, baiatul de 20 de ani a fost diagnosticat cu neurinom acustico-vestibular, un tip de tumoare necanceroasa, dar care ii poate afecta sever viata si auzul.

Sansa lui Nicu la o viata normala sta intr-o interventie chirurgicala care ar trebui efectuata in Germania, la Hanovra, ale carei costuri foate mari - 50.000 euro - nu pot fi suportate de familia nevoiasa a baiatului.

Toti cei care isi doresc sa ii intinda o mana de ajutor lui Nicu Pavil o pot face in urmatoarele conturi, deschise pe numele Nicolae Vasile Pavil la BCR:

- RO09RNCB0312126445850001 (RON)
- RO79RNCB0312126445850002 (EURO)

Mai multe informatii pot fi obtinute la numerele de telefon 0751563609 (Rodica, mama lui Nicu) si 0755837153 (Nicu, tatal tanarului).
sursa foto: nicupavil.blogspot.ro
Sursa:imparte.ro

duminică, 3 noiembrie 2013

Blogul Calator prin viata mea alaturi de Nicu

Viaţa nu este uşoarã. Uneori îţi joacã feste şi cu greu poţi face singur faţã încercãrilor la care te supune. Pentru Nicolae Vasile Pavil diagnosticul ”Neurinom acustico-vestibular stâng numit şi SCHWANNOM” este o astfel de încercare şi curajul oricât ar fi mare nu poate ţine loc de tratament. Pentru el orice ajutor poate face diferenţa în sãnãtate şi suferinţã.
Sã ai douãzeci de ani este atât de frumos. Sã ai douãzeci de ani şi sã primeşti o asemenea veste este atãt de nedrept. Putem sã-I redãm speranţa ajutâdu-l sã strângã suma necesarã pentru operaţia din Germania. Poate într-o zi aceast a afecţiune se va putea trata şi la noi. Pâna atunci Nicolae are nevoie de 30000 de euro.
Cei care vor şi îl pot ajuta pe Nicolae pot face donaţii în bani în conturile deschise pe numele Pavil Vasile Nicolae:
BCR : RON : RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.
De unde da-ti un banut Dumnezeu sa va de-a inzecit.
Numerele de contact sunt:
0751563609 -mama(Rodica):
0755837153- tata(Nicu):0754427151.
Mai multe detalii despre Nicu le gasiti pe pagina de facebook:https://www.facebook.com/NicuPavil sau pe adresa de blog: http://nicupavil.blogspot.ro/